Mijn verhaal

Mijn naam is Corné Janssen, 

in januari 2024 vier ik mijn 54e verjaardag. Vanaf mijn zeventiende ben ik actief in de bouwsector, en ik heb altijd een gezonde en energieke man kunnen zijn, en ik hoop dat nog vele jaren te blijven. Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen.

Op 31 maart 2021 ben ik plotseling met hevige buikpijn opgenomen in het Elizabeth ziekenhuis in Tilburg. Aanvankelijk werd gedacht dat het een blindedarmontsteking was. Na diverse onderzoeken kreeg ik op 1 april 2021 het slechte nieuws dat er een tumor rechtsonder in mijn buik was ontdekt. Er volgden biopsieën en verdere onderzoeken. 

Op 12 april 2021 brak de dag van de uitslagen aan en ik kreeg een enorme schok te verwerken. De tumor bleek een sarcoom te zijn. De artsen vertelden me dat een sarcoom normaal gesproken onbehandelbaar is. Maar er was een kleine kans dat het een GIST-variant was en het biopt werd naar het Erasmus UMC in Rotterdam gestuurd in de hoop dat zij nog iets voor me konden betekenen. Tegelijkertijd werd ik erg ziek en diezelfde avond werden mijn vrouw en vier kinderen naar het ziekenhuis geroepen om ons voor te bereiden op het ergste.

Gelukkig bracht dinsdag 13 april wat hoop in deze donkere tunnel. Het sarcoom bleek inderdaad een GIST-variant te zijn, gelokaliseerd in mijn maag en darmen. Deze vorm van kanker is zeer zeldzaam, met iets meer dan 300 nieuwe patiënten per jaar in Nederland. Er is geen genezende behandeling, maar artsen kunnen proberen de tumoren te controleren en nieuwe tumoren te voorkomen met behulp van medicatie. Dit geeft me hopelijk nog een paar jaar met mijn gezin, familie en vrienden.

Net als bij elke ziekte is het voor mij belangrijk om mijn conditie op peil te houden. Fietsen is hiervoor een perfecte manier. Lokale tweewielerspecialist René van Linden heeft mij, met een kleine eigen bijdrage, een fiets en bijbehorende accessoires gesponsord. Komend jaar mogen wij met onze drie teams, voor het derde jaar oprij, de Alpe D’HuZes beklimmen. 

Met onze deelname en sponsorgeld hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het kankeronderzoek in het algemeen en specifiek naar de zeldzame vorm die ik heb. Hopelijk kan de wetenschap in de nabije toekomst iets betekenen voor andere mensen en misschien ook voor mijzelf.

Na het lezen van mijn verhaal hoop ik dat iedereen mij en ons team wil steunen.

Hartelijk dank. 

-Corné Janssen